Beiskolázás 9. évfolyamra
Főmenü

Erasmus+ projekt

Dátum: 2020. 05. 24 19:09:34 Szerző: nadori95

Ismét sikeresen lezajlott a keris diákok külföldi szakmai gyakorlata

A Katolikus Keri ebben a tanévben is részt vett az Erasmus + mobilitási programban, melynek keretein belül 2019. novemberében 12 diák és 2-2 kísérőtanár tölthetett 3 Bécsben. A Informatika Európában – "Keris" diákok szakmai útja című, 2019-1-HU01-KA102-060213 számú szakmai tapasztalatszerző projekt során a fiatalok különböző informatikai cégeknél mélyíthették el szakmai tudásukat, nyerhettek munkatapasztalatot. A program végén diákjaink idegen nyelvű Europass oklevelet kaptak, amely bizonyítja, hogy külföldön szereztek szakmai tapasztalatot, s ami később javíthatja a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeiket is.

A Tempus Közalapítvány által fémjelzett program az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg, így a szállás, utazás, étkezés és a kulturális programok teljesen ingyenesek voltak a diákok és kísérőtanáraik számára. A három hét alatt a tanulók szabadidejükben számos kulturális programon is részt vehettek, például idegenvezetővel bejárhatták Bécs belvárosát, ellátogathattak a schönbrunni kastélyba, a Technikatörténeti és a Természettörténeti Múzeumba, valamint a híres bécsi adventi vásári forgatagba is.

Intézményünk a jövő tanévre is nyert Erasmus + pályázaton, és ha a körülmények engedik, ismét Bécs, és új helyszínként Olaszország várja a Katolikus Keri informatikusait. Bízunk benne, hogy a hazaérkező diákok számára egy életre szóló élményt jelentett a három hetes ausztriai út.

Erasmus+ logója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.03 másodperc alatt készült el 64 lekéréssel.
Memória használat: 474.56 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01